Новини України

Понад 140 нардепів не поставили підписи на підтримку законопроєкту про заборону МП

Фото з відкритих джерел

Понад 140 народних депутатів не підписали документ на підтримку заборони МПвУ, законопроєкт про яку мають розглянути в другому читанні. Документ створила міжфракційна група, до складу якої увійшли народні депутати всіх фракцій та груп, окрім «Платформи за життя та мир» і «Відновлення України» – тобто колишньої проросійської ОПЗЖ.

Про це повідомляє «LB.ua».

Представники усіх фракцій були долучені до збору підписів, і цей документ є фінальним.

Групу створили після блокування трибуни Верховної Ради нардепами фракції «Європейська Солідарність», які вимагали створити ТСК з питань фортифікацій і винести на голосування заборону моспатріархату в Україні.

У повному складі поставили підписи на підтримку законопроєкту «Про внесення змін до деяких законів України щодо діяльності в Україні релігійних організацій» (№8371) представники фракції «Європейська Солідарність» та «Голос».

До списку потрапили 146 нардепів, зокрема, ті, які наразі перебувають під слідством, як Нестор Шуфрич. Серед тих, хто не підтримав, близько 90 депутатів – від «Слуги народу». Від «Батьківщини» не підтримали двоє. Від «Платформи за життя і мир» (колишня ОПЗЖ) підтримав лише один депутат – Юрій Загородній (про це стало відомо вже після публікації списку, – ред.).

«Як керівник профільного комітету, я сподіваюся, що до наступного пленарного засідання (не раніше другого тижня липня, – ред.) кількість підписантів збільшиться. Чесно сказати, зараз мене дивує відсутність підписів людей, які, наприклад, підтримали законопроєкт в першому читанні», – сказав LB.ua голова комітету з питань гуманітарної та інформаційної політики Микита Потураєв.

За власною інформацією LB.ua, станом на зараз, в наявності 221 підпис «за». Очікується, що після Національного молитовного сніданку (призначений до проведення в цю суботу) до них можуть доєднатися близько семи протестантів з різних депутатських груп (наразі підпису жодного з них немає).

Серед підписантів відсутнє також прізвища керівника фракції «Слуг» Давида Арахамії. 

«Він поки говорить, що він – «над схваткою», – зазначило джерело LB.ua. – Але якщо він підпишеться, автоматом приєднаються ще декілька людей. Загалом ми розраховуємо, що при 226 підписах ми можемо отримати 236-240 фінальних голосів».

Вам також має сподобатись...