Новини України

Сім’ї полонених закликають обміняти митрополита МПвУ Павла на захисників

Фото з відкритих джерел

Громадська організація «Спільнота Оленівки» закликала президента, очільника ГУР, Офіс президента та інші державні органи обмінювати зрадників і колаборантів на поранених військовополонених під час теракту в Оленівці в ніч на 29 липня 2022 року.

Про це написала дружина українського захисника Марія Алєксєєвич в коментарі УП, передає «Українська Правда»

 За даними організації близько 120 поранених тієї ночі досі утримуються в полоні, 59 з них – важкопоранені, але про більшість з них немає інформації вже понад рік.

У зверненні просять обміняти В’ячеслава Богуслаєва, Нестора Шуфрича, митрополита Павла Лебедя, а також священників московського патріархату на українських воїнів.

Алєксєєвич, дружина важкопораненого під час теракту бійця бригади Азов, вважає, що такий механізм обміну необхідно використовувати й пропонувати російській стороні тих, хто може бути їм корисний.

«У 2022 році, коли йшла мова про можливий обмін Віктора Медведчука на оборонців Маріуполя, нам казали, що скоріше неможливо і що він Росії не потрібен. Але його віддали Росії в рамках обміну 21 вересня 2022 року, тоді ж в Україну повернулось 215 наших захисників, які утримувалися в російському полоні 4 місяці. Наші рідні перебувають в російських катівнях вже два роки й необхідно шукати різні шляхи задля їхнього скорішого повернення», – пише дружина військового.

Також спільнота просить МЗС долучити до такого обміну країни, які вже брали участь в обмінах – Туреччина, Саудівська Аравія, ОАЕ.

Вам також має сподобатись...