Новини

Гундяєцентризм досі присутній в МПвУ

Фото: Ілля Істратов

На одній із фотографій, що зроблена під час служіння видно, як священник Бориспільської єпархії МПвУ цілує антимінс зі згадкою Гундяєва. А сам митрополит Онуфрій також не цурається служити на «Кирилівських» антимінсах.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав священник Ілля Істратов.

«Багато хто чомусь дивується, що на одній із фотографій видно як священник Бориспільської єпархії УПЦ МП цілує антимінс зі згадкою Гундяєва. А чому тут дивуватись, коли сам митрополит Онуфрій не цурається служити на Кирилівських антимінсах?», – написав священнослужитель.

«На фотографіях служба Усікновення голови Іоанна Хрестителя 11 вересня 2023 року у храмі прп. Іоанна Дамаскіна Голосіївського монастиря коли УПЦ МП, о диво, вже більше року як «остаточно стала незалежною» після собору у Феофанії. Дана служба у Голосіївському монастирі була пов’язана з актовим днем з нагоди початку навчального року у КДАіС, адже головний навчальний заклад УПЦ МП через «жахливі гоніння» вже не мав змогу продовжувати свою діяльність у Києво-Печерській Лаврі.

На першій фотографій видно антимінс з блакитним кольором по білому. Цей різновид бюджетного антимінса існує виключно зі згадкою Кіріла, адже нові після собору у Феофанії без згадки Кіріла – кольорові, а старі – без згадки московського патріарха, що випускались ще за часів блаженнішого митрополита Володимира були чорно-білими, про це добре знають священники моспатріархату.

Але якщо хтось не вірить, то, дякуючи досвідченим фотографам УПЦ МП, є інша фотографія (мал. 2). Якщо її збільшити (мал. 3) то очевидно, що антимінс не без згадки Гундяєва», – додає отець Ілля

«Отже, не засуджуйте священників УПЦ МП, у них просто є наочний приклад свого предстоятеля, котрий своїм служінням показує справжній приклад проукраїнського пастиря. Яблуко від яблуні..», – підсумовує священник.

Вам також має сподобатись...