Новини

Кирило Кривавий  засвідчив добрі відносини з протестантами та поскаржився на українську владу

Фото з відкритих джерел

У москві відбулася зустріч очільника РПЦ Кирила Гундяєва, якого за постійну підтримку війни в Україні називають Кирилом Кривавим, з представниками майже півтора десятка протестантських церков росії, лояльних путінському режиму. На цій зустрічі Кирило констатував добрі відносини між протестантами та РПЦ. Заявив, що в умовах цивілізаційного виклику слід об’єднуватися для спільної праці на благо християнських цінностей. Запропонував внести ім’я Бога у Конституцію і знову поспівчував «УПЦ МП» за начебто гоніння.

Така активність Кирила Кривавого може пояснюватися як його бажанням мобілізувати внутрішню аудиторію навколо старих наративів про «гоніння» Моспатріархату в Україні, а найімовірніше розпочалася кампанія відбілювання РПЦ перед світовою громадськістю, яка має на меті залучити новий канал доставлення своїх наративів до світу, використовуючи протестантські спільноти.

Як вже повідомляла Україна Православна, за день до зібрання Кирила Державна служба України з етнополітики й свободи совісті 17 червня опублікувала заяву щодо кампанії з маскування злочинів російської федерації проти релігійної свободи, гідності людини, прав віруючих. Зокрема вірян попередили, що керівництво РПЦ, яка давно перетворилася на знаряддя розпалення ненависті й виправдання загарбницької війни проти України, отримало завдання спробувати переконати світову релігійну громадськість у тому, що не російська федерація чинить криваві злочини проти свободи совісті, а Україна начебто порушує міжнародні принципи у сфері релігійної свободи. Державна служба України з етнополітики та свободи совісті у своїй заяві зупинилася на всіх видах злочинів РПЦ та путінського режиму й закликала церковних ієрархів та релігійних лідерів піднести свій голос проти неправедності, яку чинить російська церква, на захист замучених, обдурених, зраджених, викрадених за участі цієї організації, яка, очевидно, втратила право належати до Церкви Христової.

Вам також має сподобатись...