Новини

РПЦ розірвала євхаристійне спілкування з ієрархами Болгарської Церкви, які співслужили з ПЦУ

Фото з відкритих джерел

30 травня у москві відбулося засідання Синоду РПЦ, на якому було прийнято рішення про розірвання євхаристійного спілкування з ієрархами Болгарської Православної Церкви, які співслужили з ієрархами Православної Церкви України.

Про це повідомляє пресслужба РПЦ.

19 травня, в неділю жінок-мироносиць, у Патріаршому ставропігійному монастирі на честь ікони Божої Матері «Живоносне Джерело» відбулася Божественна літургія, яку очолив Його Всесвятість Вселенський Патріарх Варфоломій. Йому співслужили члени Священного Синоду Вселенського Патріархату та члени делегацій Болгарської Православної Церкви й Православної Церкви України: митрополит Пловдивський Миколай (БПЦ), митрополит Старозагорський Кіпріан (БПЦ), митрополит Білоцерківський Євстратій (ПЦУ), митрополит Доростольський Яків (БПЦ), єпископ Величський Сіоній (БПЦ), єпископ Смолянський Віссаріон (БПЦ) та єпископ Бориспільський Авраамій (ПЦУ).

У зв’язку з цим учасники Синоду РПЦ заявили про «неможливість співслужіння» з тими архієреями Болгарської Православної Церкви, які мали євхаристійне єднання з архієреями Православної Церкви України.

Це чергова ознака того, що церковна структура країни-агресорки продовжує втрачати позиці в православному світі й не може цьому зарадити, тож змушена все більше ізолюватися. З канонічної точки зору розірвання євхаристійного спілкування з частиною єпископату Болгарської Православної Церкви не має сенсу, оскільки ці ієрархи перебувають в євхаристійному спілкуванні з усіма єпископами Болгарської Церкви та інших Помісних Церков. Тож такі рішення Синоду Кирила Гундяєва є порожнім по своїй суті намаганням «хоч якось реагувати».

Вам також має сподобатись...